Even voorstellen

Mijn naam is Grietje van der Mei.

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie in Utrecht kwam ik in aanraking met haptonomie en raakte geboeid door het belang van voelen en gevoel bij het ontstaan, het (blijven) bestaan en omgaan met zowel lichamelijke-, psychosomatische- als psychische klachten.

Opleiding Haptonomie

Van oorsprong ben ik opgeleid en werkzaam geweest als fysiotherapeut. In 1987 begon ik met scholingen in de authentieke haptonomie bij Frans Veldman jr. aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (W.I.H) te Grave. Naast de Haptosynesie I en II heb ik aan het W.I.H o.a. ook de specialisatie ‘Haptonomische ouder- en kindbegeleiding tijdens zwangerschap en na de geboorte’ (ofwel “haptonomische zwangerschapsbegeleiding”) gevolgd.

Sinds 1997 geef ik haptotherapie en sinds 2000 ook haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Aanvullend heb ik nog een opleidingstraject tot haptotherapeut gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (I.T.H.) te Nijmegen. Om mij te kunnen blijven ontwikkelen volg ik regelmatig diverse na- en bijscholingen en neem ik deel aan collegiale intervisie. Haptonomie is tijdens een jarenlang groeiproces een belangrijke plaats gaan innemen in mijn persoonlijk leven en in hoe ik werk.

Terug naar Friesland

Zomer 2020 ben ik van Noord-Holland terug verhuisd naar mijn geboorteplaats Heerenveen, wat altijd een thuis is gebleven. Na mijn verhuizing naar Friesland ben ik in de loop van 2021 gestopt met praktijk in Noord-Holland. Inmiddels ben ik in Heerenveen gestart in mijn nieuwe praktijkruimte aan huis, gelegen bij een prachtig en historisch buitengebied. Als natuurliefhebber en buitenmens voel ik mij in deze prachtige omgeving helemaal op mijn plek. Ik wandel er graag, liefst met een cameraatje op zak.

Mens

In mijn dagelijks leven ben ik moeder en daarnaast ben ik al jarenlang in verschillende situaties mantelzorger. Dit heeft mij, tezamen met opgedane kennis en persoonlijke ervaringen veel geleerd over omgaan met ziekte of beperking en de impact ervan op het persoonlijk leven en het functioneren in onze maatschappij. Van belang is in de eerste plaats mens te kunnen en mogen zijn en ook als mens gezien en gehoord te worden. Mijn ervaringen neem ik mee in mijn werk.

Haptonomie is van alledag. Allerlei situaties in ons leven kun je vanuit haptonomisch perspectief bekijken en benaderen. Ook als er geen klachten of problemen zijn kan haptonomie een weg zijn om je leven te verdiepen en verrijken. Dat maakt het voor mij zo gewoon en bijzonder tegelijk.

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in haptotherapie of haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Voor meer informatie of een afspraak maken kunt u contact opnemen.